Kolozsvári & Waldmann Ügyvédi Iroda

Hódi Nikoletta

Beszámoló Szakmai Gyakornoki Programról

Hódi Nikoletta vagyok, jelenleg ötödéves joghallgató. Előző félévben, a 2015/2016-os tanév tavaszi félévében vettem részt az SZTE-ÁJK Karrier Iroda által meghirdetett Szakmai Gyakornoki Programban a Kolozsvári & Waldmann Ügyvédi Irodánál. Talán kevés lenne ez a 0,5-1 oldal ahhoz, hogy leírjam az összes pozitív tapasztalatot, amit itt szereztem.

Az első napokban, sőt az első hetekben úgy éreztem magam, mint egy kisgyermek akit bedobtak a 2 méteres medencébe, hogy tanuljon meg úszni. Nem adtak bonyolultfeladatokat, viszont kezdetben a legkönnyebb dolog is olyan nehézségű volt számomra, mintha egy Kúriai ítéletet hoznék. Minden egyes nap fejfájással keltem, feküdtem és alig vártam, hogy véget érjen a program, egészen addig, amíg bele nem rázódtam. Talán két hét kellett ehhez, s örömmel jártam az irodába. Kedves, segítőkész gyakorlatvezetők és barátságos ügyvédjelöltek társaságában hamar eltelt ez a 3 hónap. Úgy érzem rengeteget tanultam, többféle – többségében polgári, illetve társasági jogi – üggyel találkoztam, melyeket mindig nagy érdeklődéssel próbáltam megoldani. Rossz tapasztalatom egyáltalán nem volt, bátran ajánlanám/ajánlottam mindenkinek ezt az irodát, illetve a gyakornoki programban való részvételt, hiszen egyetlen gyakorlati órán vagy fakultáción megszerzett tudás sem helyettesíti azt, amit egy hallgató ilyen helyen megtanul.

Tekintettel arra, hogy nagyon megszerettem mind a környezetet, mind az itt dolgozó embereket, ebben a félévben is a Kolozsvári & Waldmann Ügyvédi Irodába jelentkeztem, így minimum decemberig élvezhetem a társaságukat és egy olyan helyen tanulhatok, ahol szívesen töltöm a napom nagy részét.