Szellemi tulajdonvédelmi podcastot indított a COPY21 blog

ip kép

Az őszi félévben indult útjára Dr. Mezei Péter egyetemi docens vezetésével az IPHétfők podcast. A szeptemberben indult csatorna heti rendszerességgel jelentkezik a legújabb szellemi alkotások jogával kapcsolatos hírekkel, érdekességekkel.logo

A podcast az Anchor.fm szolgáltató felületén érhető el.

 

A 2020/2021-es tanév őszi szemeszterében indult útjára a Szerzői jog a XXI. században blog (www.COPY21.com) legújabb kezdeményezése, amelyben Dr. habil. Mezei Péter egyetemi docens vezetésével a legújabb szerzői jogi érdekességekről, fejleményekről beszélgetnek az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar munkatársaival, graduális- és PhD-hallgatóival.

A podcastban szó esett már Ed Sheeran elveszett, kamaszkori demojáról, az ITM Mesterséges intelligencia stratégiájáról, a Google v Oracle ügy lezárásáról, vagy éppen arról, hogy várhatóan milyen hatása lesz a pandémiának a zenei jogdíjakra. Az adások során nem maradnak el szellemi tulajdonvédelemmel kapcsolatos tudományos konferenciákról, eseményekről szóló beszámoló sem.

A beszélgetéseket néhol interjúk teszik még érdekesebbé. Az IPHétfők podcast első vendége Dr. Legeza Dénes, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) főosztályvezetője volt, de egy későbbi adásban Deli Andor, Európai Parlamenti képviselő is hallható volt.

Az eddigi adásokban Dr. Mezei Péter docens úr, Dr. Harkai István tanársegéd, dr. Paku Dorottya PhD-hallgató mellett Mencser Zita és Véger Brigitta végzős és Erdősi Gergely negyedéves jogászhallgatók vettek részt.

 

A podcast munkájában természetesen minden olyan érdeklődőt szívesen várnak, aki érdeklődik a szellemi alkotások joga iránt. Amennyiben Téged is érdekelnek a legfrissebb IP-érdekességek, és érzel magadban kell motivációt, hogy a tavaszi félévtől te is részt vegyél a fentiekben, akkor jelentkezz a mezei@juris.u-szeged.hu e-mail címen!

 

Az adások elérhetők a www.anchor.fm/iphetfok oldalon, valamint a Szerzői jog a XXI. században blogon.

 

 

Készítette:

Erdősi Gergely

 

 

 

Képek forrása: 

wallpaperaccess.com/podcast

https://copy21.com/

One thought on “Szellemi tulajdonvédelmi podcastot indított a COPY21 blog

Comments are closed.