Az idei őszi divat színei

5. ősz

Idén is, mint minden évben a vörös szín a legnépszerűbb a divat világában. Ebben az évben ennek a színnek három árnyalatát is hordhatjuk kedvünkre az évszakban ha divatosak szeretnénk lenni. Az egyik ilyen szín a harsány és már-már szinte kihívó skarlátvörös, a másik a kicsit frissebb, csípősebb őszi reggelekre emlékeztető grenadin, a harmadik pedig a fákról lehulló piros levelekre emlékeztető narancsvörös. Ezek a színek igazi melegséget árasztanak ebben a hűvös évszakban. Az egyetemisták szerencsésnek mondhatják magukat idén ősszel, ugyanis a két nagy divat irányvonal a sikkes egyetemista stílus, valamint a nadrágkosztüm-viselet. A kosztümös kollekciókban a skarlátpiros és a grenadin a legnépszerűbb, melyeket semlegesebb, barnásabb színekkel érdemes kombinálni. Ezek az élénk, megkapó színek magabiztosságot hordoznak magukban, míg a narancsvörös vidám hangulatot kölcsönöz a kopár, őszi napokba.

A lilának két árnyalata kap nagy szerepet idén ősszel: a mély, enyhén barnás portói és a halvány, alig lilás balettrózsaszín árnyalat. Bár a portói lila a vörös színcsaláddal áll rokonságban, mégis egy mélyebb, kifinomultabb, barnásabb lila árnyalatról van szó. A balettrózsaszín a hideg őszi napok csípte rózsaszín arcbőrre emlékeztet. Tökéletes ez a szín a lábszárközépig érő, azaz midi redős szoknyákhoz, melyek ősszel is divatban maradnak. A fent említett egyetemista stílushoz pedig tökéletesen passzol a portói lila, de egy puha, meleg kardigánt is vehet az ember ilyen színben, hiszen ősszel és télen is igen divatos darab lesz ez a kötött holmi.

A természet színei gyakran visszaköszönnek az újabb és újabb trendek színpalettájáról. 2017 őszén a khaki egyik világos árnyalata, az arany-olíva lesz népszerű, illetve az ugyancsak világos rumos vajszín, ami igazán meghitt, meleg árnyalat. A khaki olívazöldes tónusa igazi, határozottságot sugalló szín, nem csoda, hogy annyian szeretik. Egy magas derekú nadrág tökéletes választás ilyen színben. Nem csak azért, mert nagyon jó befektetés, mivel jövőre is divatban marad, hanem mert ez a különleges szín sikkes külsőt kölcsönöz. A meleg árnyalatú vajszínből pedig szintén áttérhet az ember kötött kardigánokhoz, hiszen mi másba lehet jobb becsomagolni magad a hűvös, stresszes őszi napokon?

Pesthy Kata