Leáll az ETR

Névtelen

A Szegedi Tudományegyetem az országban az utolsók között tér át az Egységes Tanulmányi Rendszerről (ETR) a Neptunra. Az előkészítés több mint egy évig zajlott. Az ETR 2017. április 6-án, 16 órakor áll le, a Neptun pedig 2017. április 26-án, szerdán fog elindulni.

Fontos, hogy az ETR, a Modulo és a CooSpace közül csak a legutóbbi fog zavartalanul működni. A Modulo is elérhető lesz, bár egyes, tanulmányi rendszerhez szorosan kötődő szolgáltatásai korlátozva lesznek. A leállás alatt a pénzügyi szolgáltatások szünetelnek, a leállás idejére eső önköltség-befizetési részletet átütemezik május 5-ére. Az egyetem felhívja az érintett hallgatók figyelmét arra, hogy befizetést úgy ütemezzék, hogy az esetleges közeli határidők se akadályozzák a vizsgajelentkezését.

Az eddig teljesített tárgyaitok átvitelre kerülnek a Neptunba. Ha bármilyen probléma adódna, a Tanulmányi Osztály az ETR-t veszi alapul a teljesítést érintően, mivel az ETR-szervereken továbbra is elérhetők lesznek. Mivel az ETR leáll, a félévközi vizsgákra történő jelentkezésről érdeklődjetek a Tanszékeknél.

Szivós Kristóf